1975

Opening van de eerste vestiging in Goes

Op dinsdag 7 oktober 1975 schreef de heer  J. Witte sr. ‘Tapijtcentrum Zeeland’ in bij de Kamer van Koophandel. Vanaf dat moment was de voorloper van TMC Wonen een feit!

1977

Opening filiaal in Kruiningen

Vanwege de successen volgde een snelle uitbreiding met de opening van een nieuw filiaal in Kruiningen. Jaap Witte heeft deze winkel onder zijn hoede genomen. Na twee jaar werd het assortiment uitgebreid met meubelen.

1979

Opening woonwinkel Middelburg

In het authentieke pand op de Herengracht te Middelburg werd een derde filiaal geopend.

1984

Verhuizing in Goes

Het pand in de Wijngaardstraat werd na negen jaar te klein. Daarom is er besloten om het pand in de Couwervestraat te betrekken.

1984

Verhuizing in Kruiningen

Al na 7 jaar verhuisde de vestiging in Kruiningen naar een groter pand aan de Zandweg 20B eveneens in Kruiningen.

1985

Opening Trendmarkt

De winkelformule van TMC bleek een succes. Met de Trendmarkt was de tweede vestiging in Goes een feit. In deze winkel werden meubels verkocht, dit is de voorloper van de huidige meubelwinkel op de Marconistraat in Goes: TMC WoonWenz.

1989

Nieuwbouw in Kruiningen

In 1989 wordt het eerste nieuwbouwpand in gebruik genomen. Dit pand biedt onderdak aan de Trendmarkt (Goes) en de andere vestiging in Kruiningen.

1993

Kruiningen uitbreiding

Slechts vier jaar na de nieuwbouw is de vestiging alweer uit z’n jasje gegroeid en wordt het pand uitgebreid met nog eens evenveel vierkante meters. De woonwinkel is hiermee ongeveer twee keer zo groot geworden.

1995

Adrie en Jaap Witte

De broers Jaap en Adrie, de 2de generatie Wittes binnen TMC, vormen de huidige directie. Deze foto is in het jaar 1995 genomen. De rollen tussen de twee heren waren overigens goed verdeeld. Adrie hield zich vooral bezig met het logistieke en financiële gedeelte. Jaap was en is meer betrokken bij de marketing, verkoop en de winkelbeleving.

1995

Nieuwbouw Goes

De woonwinkel in de Couwervestraat verhuisde in 1995 naar de destijds nieuwe woonboulevard van Goes. De winkel die destijds gelanceerd werd was uniek in zijn soort, de winkel was opgebouwd in shop-in-shops. Dit was rond 1995 nog zo goed als uniek in Nederland.

2000

25-jarig jubileum

De gebroeders Jaap en Adrie Witte werden door het personeel verrast met de viering van het 25-jarig bestaan.

2000

TMC Project

De zakelijke markt wordt ook bediend door TMC. In 2000 is er besloten om de afdeling TMC Project op te richten. Echter voor de officiële oprichting werden er alle diverse opdrachten voor zakelijke klanten. Dies den Haan heeft TMC Project verder uitgebouwd. Op dit moment zijn er drie accountmanagers die zich fulltime richten op de zakelijke markt.

2000

TMC Logistiek

Door de blijvende groei ontstond de behoefte aan een groter magazijn en bijbehorende kantoorruimte. Deze werd gevestigd op het industrieterrein ‘de Poel’ in Goes en tot op de dag van vandaag vinden hier de logistieke handelingen plaats. Daarnaast zijn hier ondersteunende afdeling gevestigd zoals de administratie en de planning. TMC Project is ook in dit pand gevestigd en heeft hier een showroom gevestigd, die op afspraak te bezoeken is door zakelijke klanten.

2001

Opening Bergen op Zoom

Door het openen van een nieuwe vestiging in Bergen op Zoom ging TMC voor het eerst ondernemen buiten het Zeeuwse en werd de naam aangepast van TMC Zeeland naar TMC Woonwinkels. Op de foto is de heer Witte Sr. te zien die de openingshandeling uitvoert en de winkel daarmee opent!

2004

Happy Woonstory

De huidig woonwinkel aan de Marconistraat ‘WoonWenz’ is begonnen als ‘Happy Woonstory’. Met de opening van deze woonwinkel is er weer een meubelwinkel van TMC in Goes! De woonwinkel was en is volledig gericht op het verkopen van meubels en accessoires.

2004

Opening Koudekerke

De vestiging in Middelburg verhuisde in 2004 naar het dorpsplein te Koudekerke en de woonwinkel kwam opnieuw in een historisch pand terecht. In de crisis jaren hebben we de vestiging helaas gesloten.

2007

Uitbreiding Logistiek Centrum

In de eerste jaren van de 21ste eeuw zat de woonbranche in een enorme lift. Hierop was er dringend behoefte aan meer opslagruimte.  Daarnaast is de kantoorruimte ook verdubbeld. Vanaf die periode zijn er zo’n 15 personen werkzaam in dit pand.

2008

Uitbreiding WoonWenz

In 2008 is de meubelwinkel, voorheen Happy Woonstory genaamd, in Goes uitgebreid door de naastliggende panden bij de vestiging te trekken. Op de foto is te zien dat Jaap Witte broer Johan Witte bedankt voor zijn bewezen diensten tijdens de verbouwing. Johan Witte heeft diverse verbouwingen geleid en heeft onder druk en soms stressvolle momenten de verbouwing succesvol afgerond.

2013

Zeeuwse Woonmarkt

Vanaf 2013 verwelkomen de woonwinkels in Goes jaarlijks een 40-tal bedrijven tijdens de Zeeuwse Woonmarkt, een evenement waar alles te vinden is wat Wonen beter maakt.

2017

Woonbelevingscentrum Goes

Dankzij grote schermen, duidelijkere presentaties van producten en diverse andere (interactieve) vernieuwingen is woonwinkelen bij TMC Goes een ware woonbelevenis geworden!

2018

Vernieuwing afdelingen TMC WoonWenz

De vernieuwing van een groot gedeelte van de meubel woonwinkel in Goes zorgt ervoor dat we snel kunnen wisselen van collecties. Hierdoor kunnen we inspelen op de laatste trends.

2019

Nieuwe Generatie

Wisseling van de wacht! Althans Adrie Witte is per 31-12-2018 uit de directie gegaan. Twee zoons van Jaap, Jewannes en Aart-Jan zijn samen met hun neef, Johan jr. (zoon van Johan Witte) toegetreden tot de directie. Hierdoor waait er een frisse wind door TMC.

2020

Opening vernieuwde winkel Bergen op Zoom

De woonwinkel is compleet op z’n kop gegaan. De woonwinkel heeft een complete nieuwe woonbeleving gekregen en er zijn vele maatwerk mogelijkheden toegevoegd. Zo is er onder andere een uitgebreide kastenstudio en een ruime parketafdeling, zo kunnen we nog meer woondromen realiseren! De vernieuwde woonwinkel is geopend vanaf 26-03-2020.